Gyermekfejlesztő foglalkozások

A TSMT módszer Lakatos Katalin nevéhez fűződik. Az egyéni vagy kiscsoportos órák során a gyerekek előre tervezett feladatokon mennek végig. A csoportokba való bekerülést egy felmérés előzi meg (Állapot és Mozgásvizsgálat), amely biztosítja, hogy a gyermek a számára legideálisabb csoportba kerülhessen be. 

Tovább a részletekhez...

2-12 éves korú gyerekeknek ajánlott a terápia, egyéni vagy kiscsoportos formában. A foglakozások a gyerekek spontaneitására építkeznek, nem egy előre meghatározott feladatsoron megyünk végig. Játékos, élménygazdag, önfeledt módon történik a fejlesztés.

Tovább a részletekhez...

Az Alapozó terápia egy módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére. Az iskolában olyan terheket tesznek a gyerekekre, amik elviselését az Alapozó terápiával mindenki számára meg tudjuk könnyíteni.

Tovább a részletekhez...

2-12 éves korú gyerekeknek ajánlott a terápia, egyéni vagy kiscsoportos formában.

A foglalkozások aktív résztvevője Risza, az óriás uszkár (Tanúsítvány száma: TKF-A574).

Tovább a részletekhez...

Autista gyermek fejlesztése. A fejlesztő foglalkozások a gyermek egyéni igényeihez igazodnak.

Tovább a részletekhez...

Gyermeke elmúlt két éves és még nem beszél? Mi segítünk!

Tovább a részletekhez...

Beszédészlelés és beszédmegértés

Ahhoz, hogy a gyermek gördülékenyen tudjon megtanulni olvasni és írni, előfeltétel, hogy megfelelően elsajátítsa az anyanyelvét. Ez nem csak az érthető, tiszta beszédet, és a nyelvtani szerkezetek helyes alkalmazását jelenti, hanem hogy megfelelően tudja felfogni a hangokat és hangsorokat és képes legyen megkülönböztetni őket egymástól. Ez a beszédészlelés. Amikor az elhangzó szavakhoz, mondatokhoz, illetve szöveghez jelentés társul, akkor beszélünk beszédmegértésről.

Tovább a részletekhez...

A Fejlesztőpont korai fejlesztő csoportjaiban 0-3 éves korig várjuk a gyerekeket. A foglalkozások 45 percesek, melyeken a szülők aktív részvevőként vannak jelen.

Tovább a részletekhez...

Kiscsoportos foglalkozásainkra olyan 2-3 éves gyerekeket várunk akik nem járnak bölcsödébe, családi napközibe.

Tovább a részletekhez...

A Fejlesztő Pont óvodai részképesség fejlesztő foglalkozásaira olyan 3-6 éves gyerekeket várunk akiknél a szülő, az óvoda, a védőnő, vagy a gyermekorvos bármilyen területen elmaradást tapasztal. 

Tovább a részletekhez...

A Fejlesztő Pont iskola előkészítő foglalkozásaira nagycsoportos gyerekeket várunk. A tematikát a felmérést követően az egyéni szükségletekhez igazodva állítjuk össze.

Tovább a részletekhez...

Foglalkozásainkra olyan kisiskolásokat várunk, akiknek nehézséget okoz az iskolai tananyag elsajátítása vagy az arról való számot adás. Képességprofil felállítása által diagnosztizáljuk a probléma forrását, majd célzott terápiába kezdünk.

Tovább a részletekhez...

A 45 perces egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásokra 4-7 éves gyerekeket várunk. Az órákon hangsúlyt kap az érzékelés és észlelés fejlesztése.

Tovább a részletekhez...

Konzultáció szülők részére és gyermekek részére. A konzultációs folyamat fókuszában állhat egy olyan probléma, amelynek megoldásában a szülő támogatást keres vagy adódhatnak a gyermekek életében is olyan időszakok, amikor a lelki egyensúly felborul és a problémák mielőbbi megoldása érdekében segítséget igényelhetnek...

Tovább a részletekhez...

A Fejlesztő Pont tanulásmódszertan csoportjába a kiskamasz, kamasz korosztály tagjait várjuk. A foglalkozások 45 percesek.

Tovább a részletekhez...

Technikai jellegű továbbképzést biztosít a sorozat, a gyermeknevelésben gyakorinak számító problémák megoldására. Témák: hisztikezelés, szorongásoldás, a modern élet kihívásai a nevelésben, pozitív fegyelmezés, motiváció és motiválás, kommunikációs készségek fejlesztése.

A gyermekpszichodráma egy önismereti, személyiségfejlesztő és terápiás célokra kifejlesztett csoportmódszer. Az órák során általában két felnőtt vezetésével, meghatározott keretek között 5-8 hasonló életkorú gyerek játszik együtt.

Tovább a részletekhez...

Please reload

Fejlesztőpont Fejlesztőház

  • w-facebook

+36-20-275-9444 

1029 Budapest, József Attila útja 54.

II. kerület Budaliget, Máriaremete