top of page

TSMT terápia, TSMT torna
(Tervezett szenzomotoros tréning)

A TSMT módszer Lakatos Katalin nevéhez fűződik. Az egyéni vagy kiscsoportos órák során a gyerekek előre tervezett feladatokon mennek végig. A csoportokba való bekerülést egy felmérés előzi meg (Állapot és Mozgásvizsgálat), amely biztosítja, hogy a gyermek a számára legideálisabb csoportba kerülhessen be. A feladatok egymásra épülnek, és igen eszközigényesek, melyek biztosítják a gyermek számára a változatosságot és élménygazdagságot.

A TSMT torna mozgásos foglalkozásainak hatására a gyermekeknek nem csak a mozgása rendeződik, hanem az idegrendszer érése következtében javul a feladattudata, utánzási képessége, egyidejű többcsatornás figyelme, téri tájékozódása, testképe, emlékezete, sorrendisége, és magatartásproblémái is rendeződnek.

Amennyiben a gyermek nem csoport érett vagy valamilyen oknál fogva a szülő nem tudja elhozni heti rendszerességgel az órákra mód van otthoni feladatsor kapására, melyet a szülő otthon végezhet a gyermekkel. Ebben az esetben havonta kerül sor újabb találkozásra, és a feladatok átírására, betanulására.

TSMT terápia
bottom of page