top of page

Akiket ajánlunk

Szántó-Kulcsár Virág

gyógytornász

2017-ben végeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Karán.
A  diplomám megszerzését követően két évet dolgoztam kórházban, azon belül  mozgásszervi rehabilitációs osztályon, ahol a változatos beteganyagnak  köszönhetően tapasztalatra tettem szert főként a mozgásszervi problémák  kezelésében.

Célom, hogy az eddig megszerzett tudásomat és tapasztalatomat  folyamatosan fejlesszem, azért, hogy pácienseim megfelelő szakmai  segítséget kapjanak. Számomra fontos a komplexitás, ezért úgy gondolom a  lelki tényezőket is számításba kell venni egy közös munka során.

Úgy vélem a gyógyulás akkor lesz teljes, ha az aktív kezeléseket,  passzív módszerek is kiegészítik, mint például a manuál terápia,  kötőszöveti kezelések eszközzel és anélkül, illetve a taping technikák.

Kislányom születését követően kezdtem el érdeklődni a  gyermekgyógytorna és kezelések iránt. Itt is megtapasztaltam, hogy  önállóan az aktív torna nem elegendő, ha a kötőszöveti rendszerben  eltérések vannak. Ezeket első körben meg kell szüntetni, és utána lesz  eredményes a torna. Éppen ezért találtam nagyon effektívnek a baba FDM  terápiát.

Sok féle kezelési módszert elsajátítottam az elmúlt évek alatt,  melyeket nagyfokú hatékonysággal be tudtam építeni a kezelésekbe.


Továbbképzéseim:

 • FDM (fascia distorzios modell) 1,2,3

 • Baba FDM

 • Hegkezelés

 • Köpöly terápia

 • Mulligan féle Manuálterápia I. modul

 • Kinesiotape alap tanfolyam

 • 3D Scoliosis Terápia tanfolyam (Schroth terápia, gerincferdülés, tartáshibák, Scheuermann betegség kezelése)

 • Gerinc specifikus mászófal terápia

 • Bosu a rehabilitációban

 • Ízületek Lokális stabilitása 1. Modul

 • Visceralis terápia (folyamatban)

Sziklai Bengyel Nóra

kutyaterapeuta

Négylábú kollégámmal a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület tagjai vagyunk, Riszával közös munkánkat 2014-ben kezdtük meg. Risza kutyámmal első körben személyi segítőkutya vizsgát, majd terápiás vizsgát tettünk, és azóta is sikeresen dolgozunk együtt. Az elmúlt 20 évben különböző kutyás ágazatokban próbálhattam ki magam, úgymint engedelmes munka, őrző-védő, nyomkövetés, agility végül pedig az utóbbi években a különböző típusú segítőkutyák munkáját ismerhettem meg és lettem magam is terápiás kutya felvezető.  

Borsó

terápiás kutya

Négylábú kollégánkat a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület képezte ki, ahol gazdájával már évek óta részt vesz érzékenyítő foglalkozásokon óvodákban és iskolákban. Elsőként személyi segítőkutya vizsgáját szerezte meg 2016-ban, majd „diplomáját bővítette” terápiás kutyaként 2018 tavaszán. Borsó a gyerekek egyik nagy kedvence, de dolgozott már demens idősekkel, és a felnőtt korosztállyal is. A Fejlesztőpontban a gyakorlati időszaka alatt, majd a szakvizsgáját követően kezdte meg munkáját. Nóra és Borsó több csoportunkba becsatlakozva segíti a gyermekek fejlesztését. Borsó jelenleg 5 éves, keverék kutya, akit mentett kutyából képeztek ki hivatásos segítőkutyává.

Risza

terápiás kutya

Négylábú kollégánkat a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület képezte ki. Elsőként egy autizmusban érintett kisfiú mellett vizsgázott le személyi segítő kutyaként 2014-ben, majd 2015-ben sikeres terápiás kutya vizsgát tett le. Gazdájával elsőként az Országos Rehabilitációs Központban dolgoztak, majd 2016-ban becsatlakoztak a Fejlesztőpontba, ahol több gyermekcsoportban segítik gyógypedagógus kollégánk munkáját. Risza egy 7 éves óriás uszkár, akinek mindene a munka, és a gyerekkel eltöltött közös játék.

bottom of page