top of page

Akiket ajánlunk

Vidosits Anna

pszichológus

Vidosits Anna vagyok, pszichológusként dolgozom gyerekekkel egyéni és csoportos keretben immár 5 éve. Diplomámat 2018. januárjában szereztem az ELTE tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányán, jelenleg a VIKOTE Gyermek-viselkedésterapeuta képzésén tanulok. 2018 nyarán elsajátítottam a Cogniplus képességfejlesztő szoftver használatát, így egyéni keretek között foglalkozom kognitív és figyelmi fejlesztéssel is.


Munkámat a viselkedésterápiás módszertan jellemzi, mely a folyamatos, jelenidejű visszajelzésekkel a kívánt magatartás pozitív megerősítése mellett kiemeli a gyermek ügyességeit, így ő maga is kompetens formálójává válhat saját viselkedésének.


Csoportjainkban az elfogadás, a türelem és a személyiség erősségeinek támogatása biztosítja a felszabadult, szorongásoldó légkört. A csoportok általános célja a gyerek kortárs közegben való sikeres működése, beilleszkedésének segítése, ezért az érzelemfelismerés, az asszertív kommunikáció és az indulati élet önálló kontrollja kerül fókuszba a fejlesztő foglalkozások során.

Szántó-Kulcsár Virág

gyógytornász

2017-ben végeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Karán.
A  diplomám megszerzését követően két évet dolgoztam kórházban, azon belül  mozgásszervi rehabilitációs osztályon, ahol a változatos beteganyagnak  köszönhetően tapasztalatra tettem szert főként a mozgásszervi problémák  kezelésében.

Célom, hogy az eddig megszerzett tudásomat és tapasztalatomat  folyamatosan fejlesszem, azért, hogy pácienseim megfelelő szakmai  segítséget kapjanak. Számomra fontos a komplexitás, ezért úgy gondolom a  lelki tényezőket is számításba kell venni egy közös munka során.

Úgy vélem a gyógyulás akkor lesz teljes, ha az aktív kezeléseket,  passzív módszerek is kiegészítik, mint például a manuál terápia,  kötőszöveti kezelések eszközzel és anélkül, illetve a taping technikák.

Kislányom születését követően kezdtem el érdeklődni a  gyermekgyógytorna és kezelések iránt. Itt is megtapasztaltam, hogy  önállóan az aktív torna nem elegendő, ha a kötőszöveti rendszerben  eltérések vannak. Ezeket első körben meg kell szüntetni, és utána lesz  eredményes a torna. Éppen ezért találtam nagyon effektívnek a baba FDM  terápiát.

Sok féle kezelési módszert elsajátítottam az elmúlt évek alatt,  melyeket nagyfokú hatékonysággal be tudtam építeni a kezelésekbe.


Továbbképzéseim:

 • FDM (fascia distorzios modell) 1,2,3

 • Baba FDM

 • Hegkezelés

 • Köpöly terápia

 • Mulligan féle Manuálterápia I. modul

 • Kinesiotape alap tanfolyam

 • 3D Scoliosis Terápia tanfolyam (Schroth terápia, gerincferdülés, tartáshibák, Scheuermann betegség kezelése)

 • Gerinc specifikus mászófal terápia

 • Bosu a rehabilitációban

 • Ízületek Lokális stabilitása 1. Modul

 • Visceralis terápia (folyamatban)

Nagy Eszter Anna

holisztikus dietetikus, intolerancia szakértő

25 éve foglalkozom  táplálkozással, életmóddal, tanácsadással. A Semmelweis Egyetem  Dietetika szak elvégzése óta, 15 éve dolgozom a magán praxisomban.
Kisfiaim  születése után kezdtem el mélyebben foglalkozni a gyermekek  táplákozásával. Két kisgyermekem van, mindketten glutén és  tejérzékenyek, így fokozottan figyelni kell az Ő táplálkozásukra is. Sok  felismerést és tapasztalatot hozott ez táplálkozási forma a mi  családunkban is.

Sok kisgyermekes családdal dolgozom, akik  ételérzékenységre gyanakodva keresnek fel, a találkozó során együtt  összeállítjuk az étrendi változtatásokat. A megkeresések eredhetnek még  abból is, hogy a szülök bőrtüneteket, kiütéseket, ekcémát, elhízást,  puffadást, székletzavarokat, egysíkú étkezést stb... tapasztalnak  gyermekeiken. A közös munka sokat segít az okok feltárásában,  megértésében és a gyermekek tüneteinek csökkenésében, elmúlásában.
Különleges  területet képvisel praxisomban a vérből végzett ételintolerancia teszt,  amellyel 4 éve kezdtem el foglalkozni. Gyönyörűen fel lehet építeni az  egyénre szabott étrendet illetve egy teljes életmódváltást a teszt  eredményére. Azt tapasztalom, napjainkban mindenkinek van valamilyen  étel intoleranciája, sajnos ez a gyerekeknél is mérhető, már 1,5 éves  kortól.
Az ételintolerancia gyógyítható, egy egyeztetett és kísért étrenddel, szépen lehet regenerálni.
Szeretettel várok mindenkit egy étrendi tanácsadásra, vérből végzett ételintolerancia tesztre!

www.nagyeszteranna.com

+36-70-323-5365


Sziklai Bengyel Nóra

kutyaterapeuta

Négylábú kollégámmal a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület tagjai vagyunk, Riszával közös munkánkat 2014-ben kezdtük meg. Risza kutyámmal első körben személyi segítőkutya vizsgát, majd terápiás vizsgát tettünk, és azóta is sikeresen dolgozunk együtt. Az elmúlt 20 évben különböző kutyás ágazatokban próbálhattam ki magam, úgymint engedelmes munka, őrző-védő, nyomkövetés, agility végül pedig az utóbbi években a különböző típusú segítőkutyák munkáját ismerhettem meg és lettem magam is terápiás kutya felvezető.  

Borsó

terápiás kutya

Négylábú kollégánkat a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület képezte ki, ahol gazdájával már évek óta részt vesz érzékenyítő foglalkozásokon óvodákban és iskolákban. Elsőként személyi segítőkutya vizsgáját szerezte meg 2016-ban, majd „diplomáját bővítette” terápiás kutyaként 2018 tavaszán. Borsó a gyerekek egyik nagy kedvence, de dolgozott már demens idősekkel, és a felnőtt korosztállyal is. A Fejlesztőpontban a gyakorlati időszaka alatt, majd a szakvizsgáját követően kezdte meg munkáját. Nóra és Borsó több csoportunkba becsatlakozva segíti a gyermekek fejlesztését. Borsó jelenleg 5 éves, keverék kutya, akit mentett kutyából képeztek ki hivatásos segítőkutyává.

Risza

terápiás kutya

Négylábú kollégánkat a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület képezte ki. Elsőként egy autizmusban érintett kisfiú mellett vizsgázott le személyi segítő kutyaként 2014-ben, majd 2015-ben sikeres terápiás kutya vizsgát tett le. Gazdájával elsőként az Országos Rehabilitációs Központban dolgoztak, majd 2016-ban becsatlakoztak a Fejlesztőpontba, ahol több gyermekcsoportban segítik gyógypedagógus kollégánk munkáját. Risza egy 7 éves óriás uszkár, akinek mindene a munka, és a gyerekkel eltöltött közös játék.

bottom of page