top of page

Rólunk mondták

A véletlennek köszönhetjük, hogy a Fejlesztőpontba kerültünk, de közel egy év távlatából biztosan állítom, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhetett velünk. A gyermekünk fejlődése az átlagtól bizonyos pontokon eltért. Mint kiderült, jelentős a probléma, de a Fejlesztőpont remek szakembergárdájának segítségével hihetetlenül látványos eredményeket sikerült nála már ennyi idő alatt is elérnünk. Nem csak szakmailag, hanem emberileg is toppon vannak. A gyerekek mellett a szülőket is segítik az olykor igencsak göröngyös úton. Hiszem, hogy nélkülük nem tartanánk ott, ahol most tartunk. Hiszem, hogy velük bármit el tudunk érni.
(3 éves autizmusban érintett kisfiú anyukája)

 

-O-

Vannak olyan emberek, akik, amikor belépnek egy terembe, az emberek tekintetét magukra vonzzák. Valahogy egyszerre sugallnak magabiztosságot és nyugalmat. Az ilyen embereket egyéniségnek hívjuk, Zita pedig pont ennek a megtestesítője. A legkétségbeesettebb pillanatunkban találkoztunk vele. A szakértelmével, magabiztosságával és kedvességével elérte, hogy optimistán tekintsünk a jövőbe. Hitvallása, hogy a gyermekfejlesztésben nincs olyan akadály, amit kellő kitartással, szeretettel és türelemmel ne lehetne elérni. Az idő pedig Őt igazolta. Köszönjük!

(egy különleges kisfiú szülei)

 

-O-

Hogy mit szeretünk Dóriban? Mindent (IS)! Dóri remek szakember, pozitív életszemléletével a legborúsabb napokat is ragyogóan vidámmá tudja varázsolni. Kedves, türelmes, a gyerekek az első pillanattól fogva a szívükbe zárják. Nagyon jó meglátásai vannak, játékosan fejleszt, nem csak a gyerekek, hanem a szülők is kapnak "útravalót" tőle. Igazi, csupa nagybetűs GYÓGYPEDAGÓGUS, aki hihetetlenül lelkiismeretes, önmagával szemben a végletekig maximalista és a lehető legtöbbet képes kihozni a gyerekekből. Örülünk, hogy a segítségével könnyebbé tehetjük gyermekünk mindennapjait.
(3 éves autizmusban érintett kisfiú szülei)

-O-

Nehéz szavakba foglalni, hogy mennyire elégedettek vagyunk és mennyire megszerettük Biankát. Szinte észrevétlenül a mindennapjaink részesévé vált. Hatalmas szívvel, nagy elszántsággal és szeretetteljes elfogadással fordult felénk minden egyes óráján. Minden egyes foglalkozásra külön készült, fiúnkkal hamar megtalálta a közös hangot. Motivált, bíztatott, támogatott ott és akkor, amikor kellett. Nálad jobban senki nem tudja, hogy már eddig is milyen hosszú utat jártunk be. Abban, hogy ma itt tartunk, Biankának hatalmas szerepe volt / van. Lojális, elkötelezett a Fejlesztőpont iránt, imádja a gyerekeket és ráadásul még a szakmájában is jó. :) A Fejlesztőpont a No.1., szakmailag, emberileg, lelkileg, mindenhogy!

Köszönjük Neked / Nektek!

(3 éves éretlen idegrendszerű kisfiú szülei)

-O-

 

Zsuzsival a gyermekem állapotfelmérése során találkoztam először. Nem tudtam, mire számítsak, hogy hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat, hogy a gyermekem hogyan fogja viselni… Mindentől félt, ami új, ami ismeretlen volt számára… és aztán jött Zsuzsi. A maga kedvességével, bájával és egy olyan játékos vizsgálattal, ami a fiamnak abszolút élményszámba ment. Az idő pillanatok alatt eltelt, a gyerek aktívan részt vett a felmérésen és mire észbe kaptam, már Zsuzsit hallgattam. Szakszerű elemzést, részletes esetleírást és rengeteg hasznos tanácsot kaptam tőle.
(2 éves szenzorosan érzékeny kisfiú édesanyja)

-O-
 

Egy nagyon rossz felmérés tapasztalat után ajánlották a Fejlesztőpontot. Nem csalódtunk! Már a felmérés során is látszott, hogy a kislányunk sokkal felszabadultabb és együttműködőbb a lányokkal. Lassan 1 éve kezdtük meg a fejlesztést, aminek a rengeteg megtanult mondóka és dal mellett nagyon sokat köszönhetünk. Kislányunk autista, de sikerült elérni, hogy a vírushelyzet és szünet miatt kiesett időben is emlegesse a lányokat, rengeteget javult a szem-kéz-láb koordinációja, az addigi szinte semmilyen szociális reakcióit is sikerült fejleszteni, többet mosolyog, olyan játékokat-módszereket tanultunk, ami egy-egy durvább hiszti-, düh- vagy akaraterő csillogtatási rohamból is kihozta és igaz, hogy nem beszél, de rengeteg szót ismer és használ. A fejlesztés megkezdése előtt az állapota általános jellemzője az volt, hogy szinte mindent és mindenkit kizárt, nagyrészt a belső világában élt. 

Összefoglalva, minden szempontból profi, a gyerekek igényeit előtérbe helyező, rugalmas, kedves, gyerek- és szülőbarát környezetet teremtettek Zitáék. Mi mindenképpen megyünk szeptembertől újra!

(3 éves autista kislány édesanyja)

-O-
 

Fiam kisgyerek kora óta zárkózott, visszahúzódó gyerek volt. Óvodás korában próbálkoztunk meseterápiával, fejlesztő tornával, de nem sok sikerrel. Emiatt úgy döntöttünk, elfogadjuk olyannak, amilyen, mi így is szeretjük. Aztán jött a felső tagozat az iskolában. És elérkezett a szóbeli felelés ideje. Sírva ment be mindennap, ha tudta, hogy szóbeli felelés lesz, és közölte, hogy inkább 1-est kap, mintsem kiálljon 25 ember elé. Pedig világéletében kitűnő tanuló volt. Bár az iskolában felmentették végül a szóbeli felelés alól, úgy döntöttünk erre mindenképpen kell valami megoldást találnunk. Pszichológushoz fordultunk, ahol pár alkalom után kiderült, hogy fiam egyáltalán nem fogadja el tőle a segítséget, és végül a pszichológus ajánlotta figyelmünkbe a Fejlesztőpontot. Komoly vizsgálatok után kiderült, hogy fiam idegrendszeri érettsége nagyon alacsony, ezért elkezdtük a fejlesztő tornát. Ezzel párhuzamosan bekerült egy szociális készségfejlesztő csoportba is. Már pár hét múlva kezdtük érezni a változást. 1-2 hónap elteltével pedig mintha kicserélték volna. A gyerekünk kinyílt, elkezdett mesélni, beszélni, és önként kiment szóbeli felelésre:)) Más szülőktől, gyerekektől is kaptuk a visszajelzéseket, hogy folyamatosan kommunikál velük, sőt olyan gyerekekkel is barátkozik, akikkel előtte soha! Megkapta az első magatartás 4-esét is, ami bár szokatlan volt, de mi titkon büszkék voltunk rá! A Fejlesztőpontból is jelezték, hogy fegyelmezési problémák vannak, de figyelmezettek, hogy ez normális, és előbb-utóbb beáll a harmónia. Így is lett.
A Fejlesztőpontnak köszönhetően gyermekem hatalmas változáson ment át fél év alatt. Persze ma is vannak olyan szituációk, pl. nagy, ismeretlen társaságban, ahol nehezebben nyílik, de azt gondolom, ez normális. A szókincsét, kifejezésmódját még javítani kell, sokszor nem találja a megfelelő kifejezést, ha mesél valamit, de hát éveken át alig kommunikált szóban, 10 évet kell behoznia:)!! Csak azt sajnálom, hogy nem találkoztunk korábban ezzel a fantasztikus csapattal, akkor még ezzel sem lenne gondunk!
Örök hála és köszönet a Fejlesztőpontnak!! Nekünk ez maga volt a csoda!
(10éves zárkózott fiú édesanyja)

-O-

A lányom 5 eves volt, amikor felkerestük Zitát. Erős volt a gyanúm, hogy elmaradása van néhány területen, és az iskolakezdést szerettem volna neki megkönnyíteni. Az első találkozáskor Zita komplex felmérést végzett - játszi könnyedséggel bírva együttműködésre a terem és az eszközök láttán bezsongott gyereket. :) A felmérést részletes megbeszélés követte: miben nincs/van elmaradása, miért fontos az adott részképesség fejlesztésé, hova szeretnénk eljutni. A lányom csoportba beosztása is ezek alapján történt. Szülőként azt látom, hogy a foglalkozások valóban kiscsoportosak és a gyerekek számára motiválóak (a többi gyereken is azt látom, hogy örömmel jönnek, kifele pedig lelkesen mesélnek az óráról). A környezet családias, igényes, makulátlanul tiszta. Minden egyes óra végén visszajelzést kapunk a gyermek aznapi részvételéről. A 'tanéveket' részletes felmérés zárja a gyermek fejlődéséről, melyhez Zita teljes körű, világos értékelést ad a szülőnek konkrét példákkal, tanácsokkal. A karanténos együtt tanulás során nagy hasznát vettem mindannak, amire Zita jó előre felhívta a figyelmemet. :) Őszintén mondhatom, hogy Zita és csapata maximális hozzáértessél, óriási szívvel és lélekkel végzi munkáját, csakis elismeréssel tudok a Fejlesztőpontról nyilatkozni.

(8 éves éretlen idegrendszerű lány édesanyja)

-O-

 

9 éves Nagylányom nagycsoportos kora óta jár a Fejlesztőpontba. Figyelemtartási és koordinációs problémák is jelentkeztek Nála, iskola előtt javasolták, hogy kérjünk segítséget, mert nagyon lemaradt az ovis társaitól.

Ismerősünk ajánlására kerestük fel Somló Zitát, aki pontos diagnózist állított fel Gyermekünkről, melyet azóta is évről évre felülvizsgál. Rengeteget fejlődött Zita szárnyai alatt, melyet mi a leghétköznapibb élethelyzetekben is érzékeltünk. Megszűnt az ültetett feladatok végzése alatti folyamatos ficánkolás. Nem zökkentik már ki a külső zajok/történések a koncentrációból. Megtanult szabályosan labdát pattogtatni, görkorizni, hullahoppozni, sokkal aktívabb és kitartóbb. Rengeteg bíztatást, pozitív energiát, megerősítést és szeretetet kapott a Lányoktól. Zita TSMT tornája az, amihez 3 éve ragaszkodik, minden egyéb sport és délutáni elfoglaltságot ehhez igazítunk, a táborok is kihagyhatatlan részei Gyerkőcünk életének.

Örök hála és köszönet a sok segítségért, idén is folytatjuk Veletek a munkát.

(9 éves éretlen idegrendszerű lány édesanyja)

-O-

 

Kisfiunk jelenleg 6,5 éves, iskolába készül. Tavaly ősszel, a DIFER-mérést követően az óvodai fejlesztő pedagógus a gyenge finommotorika és egyéb mozgásban kapott eredményei miatt TSMT-t javasolt kisfiam számára. Zitáékhoz járt nővérem gyermeke is nagycsoportos korában – ugyanilyen előzménnyel, – a tornának köszönhetően az iskolában tökéletesen helyt áll, az egyik legszebben író kisfiú. Egy kis óvodai barát is Zitáék szárnyai alatt fejlődik, ügyesedik. Így nem is volt kérdés, hogy kisfiunk a Fejlesztőpontba járjon. Nagyon elégedettek vagyunk az itt kapott figyelemmel, a folyamatos visszajelzésekkel, és hétről-hétre látjuk, mennyi önbizalmat ad kisfiunknak, hogy egyre több elismerést kap a külvilágtól ügyesedését illetően (mostanra örömmel színez, és időnként rajzolni is kedve támad, ezek régebben elképzelhetetlenek voltak). Örömmel megy a foglalkozásokra, nem csoda, mindig barátságos a légkör, kedvesek az oktatók.
A nyári tábor pedig valami fantasztikus volt, az egész éves munka megkoronázása. Maximális szakértelem, maximális odafigyelés.
Mindenkinek szívből ajánlom Somló Zitát és csapatát, a Fejlesztőpontot.
(6 éves nagy- és finommozgásaiban éretlen fiú édesanyja)

-O-

Gyermekünk megkésett mozgásfejlődése miatt 2 éves kora óta mozgásfejlesztésre jár. Nagyon sok helyen próbálkoztunk, de sohasem volt az a nyugodt érzés bennünk, hogy jó kezekben van a gyermekünk.

Az Óvodavezető javaslatára megpróbáltuk  a Fejlesztőpont Fejlesztőházat, amit azóta sem bánunk. Már az első közös találkozáskor, vagyis a felméréskor tudtuk, hogy igen, Ők azok, Őket kerestük évek óta. Amikor a férjemmel kijöttünk az első alkalom után mindketten rögtön tudtuk, hogy gyermekünk jó kezekben lesz.

Nagyon rövid idő alatt látványos változást tapasztalunk. Nyitottabb, magabiztosabb és sokkal-sokkal ügyesebb lett!  Nincs semmi ellenérzése, amikor fejlesztésre kell mennie, sőt már otthon mondja, hogy „anya, mikor megyünk már Zizihez és Birihez?”. A hangulat, ahogy bánnak a gyerekekkel, a szakembergárda, a fejlesztés magas színvonala, a kommunikáció - mindig minden kérdésünkre kaptunk választ -, mind azt bizonyítja, hogy itt szívvel-lélekkel SZAKEMBEREK foglalkoznak a gyerekekkel, ami egy gyermek fejlődéséhez a kulcs. Köszönjük Fejlesztőpont ️

(5 éves megkésett mozgásfejlődésű fiú édesanyja)

 

-O-

Mindkét gyermekünk megkésett beszédfejlődésű, ezért kerestünk terápiát számukra. A TSMT home-tréningeket követően örömmel vettek részt a csoportos terápiákon. A gyermekközpontú, hangulatos foglalkozások során sokat fejlődött mozgáskoordinációjuk, figyelem koncentrációjuk és kommunikációs képességük egyaránt. Ezzel megalapozva a sikeres iskolakezdést. Szívből ajánlom a Fejlesztőpont gyermekszerető, szakmailag jól felkészült csapatát! 
(6 és 8 éves megkésett beszédfejlődésű testvérpár édesanyja)

 

-O-

Kisfiunk nem egész öt évesen kapott autizmus diagnózist. Szerencsére csak enyhén érintett, ezért úgy döntöttünk, hogy nem rakatunk rá SNI bélyeget (ezzel komolyan korlátozva későbbi iskolaválasztásunkat), hanem inkább magán úton fejlesztjük. Mivel kb. 3 éves kora körül érzékeltük, hogy fejlődése nem úgy halad, ahogy korábban a testvéreinél, elkezdtünk idegrendszer érlelő tornára járni. Nagyon keservesen ment, minden alkalom egy igazi tortúra volt az otthonról való elindulástól kezdve a tornán való együttműködő részvételig. Egy barátnőm ajánlására (aki a kerületi védőnő is, így egyértelműen látja a fejlődést azoknál a gyermekeknél, akiket a Fejlesztőpontba küld) vettem fel a kapcsolatot Zitáékkal. Már az első alkalomról, ami egy állapotfelmérés volt, nagyon pozitív tapasztalatokkal távoztunk. Kisfiunk, aki idegen helyen, vadidegen emberekkel nagyon bizalmatlan és kevéssé együttműködő tud lenni, itt nagyon szépen hajlandó volt minden feladatot végigcsinálni és majdnemhogy jól érezte magát a szituációban (köszönet a gyógypedagógusnak aki a felmérést végezte). Ezután nemsokkal megkaptuk a diagnózist, és az első évben TSMT tornára és szociális kommunikáció fejlesztésre jártunk heti 4 alkalommal. Ide nagy megkönnyebbülésünkre mindig szívesen ment és jól érezte magát, soha nem kellett harcolni az elindulásért. Már ennek az évnek a végére nagyon szembetűnő volt a változás, melyet az óvónők is jeleztek felénk. Második évben tovább folytattuk a TSMT tornákat és a szociális kommunikáció fejlesztést iskolaelőkészítő foglalkozásokra váltottuk. Év közepe fele az óvodában külön felhívták a figyelmem az óvónők arra, hogy hatalmas fejlődésbeli ugrást tapasztalnak fiunknál, az eddig inkább visszahúzódó kisfiú kinyílt és kereste a kommunikációs alkalmakat az óvónőkkel (eddig főleg csak csoporttársait méltatta szóra). A Nevelési Tanácsadó egész délelőttös iskolaérettségi vizsgálatát is nagyon ügyesen megoldotta, nem tűnt fel senkinek sem, hogy autizmussal él. Kicsit talán a környezetből adódóan is olyan, mintha csak a szomszédba ruccannánk át játszani. A nyári táborokat pedig különösen élvezi minden évben.
(6 éves autizmusban érintett kisfiú édesanyja)

-O-

Van egy 5 éves kislányom, aki bár teljesen időre és teljesen egészségesen született, mégis úgy tűnik, hogy az idegrendszere éretlen és fejlesztésre szorul. Pici kora óta hordtam őt különböző gyógytornákra és fejlesztésekre, mert először nem mászott, majd későn kezdett el járni, aztán pedig nem nagyon akart elkezdeni beszélni. Több helyet is kipróbáltunk, mire 1,5 éve megtaláltam a Fejlesztőpontot. Itt úgy érzem, hogy jó helyen vagyunk. Zita (szakmai vezető) felkészültsége és szakmai hozzáértése számomra nagyon meggyőző. Laikusok számára is érthetően tudja elmagyarázni a fejlesztendő területeket és mindig megtalálja a legjobb tornát/csoportot a kislányomnak. A többi gyógypedagógus is nagyon felkészült és nagyon értik a gyerekek nyelvét. Ennek az is az eredménye, hogy kislányom is szeret járni az órákra, nem kínszenvedés a tornára járás. És nem utolsósorban a fejlődést is látom rajta. 
(5 éves éretlen idegrendszerű kislány édesanyja)

 

-O-

8 éves tanítványom mondja otthon az anyukájának: „Hiányzik a Zita, nem csak a torna, hanem a Zita, érted, az emberzita, nem csak a tornazita.”

Az egyik tanítványom testvérének magyarázza az édesanyja, hogy miért jár hozzám a testvére tornázni, mire a kislány: „akkor a tesóm az éretlen gyümölcs, a Zita a nap, aki megérleli”

Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést!

2020. augusztus

bottom of page