top of page

Szülők Akadémiája Workshop

Ez a workshop most nem pedagógusoknak, szakmabelieknek szól, hanem a szülők számára indítjuk útjára. A gyakorlati jellegű továbbképzésen a gyermeknevelésben gyakorinak számító problémák megoldására kínáljuk a választ.

Témák: hisztikezelés, szorongásoldás, a modern élet kihívásai a nevelésben, pozitív fegyelmezés, motiváció és motiválás, kommunikációs készségek fejlesztése.

A gyermeknevelés során sok kérdéssel, megoldandó problémával, dilemmával szembesülnek a szülők. A workshop tematikájával szeretnénk ezekhez segítséget, támpontot adni, hiszen a szülői szerepkör talán a legnehezebb kihívás sokunk számára. Elsősorban kisgyermekes, óvodás, általános iskolás korú gyermekeket nevelő szülőket várunk. 

Nem-formális oktatási módszerekkel történik a tudás átadása, ami azt jelenti, hogy minimális elmélet mellett a gyakorláson lesz a hangsúly, kiscsoportos (min. 4, max. 12 fő) formában.

Részletek, további információk

 

- a workshopokat vezetik: Juhász Anita pszichológus, Somló Zita gyógypedagógus 

- gyermekfelügyelet igény esetén (3 éves kortól): Balázs Bianka gyógypedagógus
- időpont: havonta 1 szombat délelőtt 10.00-13.00
- létszám: maximum 12 fő
- ára: 6000 forint/alkalom (gyermekfelügyelettel)


A létszám limitált, ezért a részvétel bejelentkezéshez és előre utaláshoz kötött.
Jelentkezni a szabad helyek függvényében a fejlesztopont@fejlesztopont.hu email címen vagy a
06-20-2759444 telefonszámon lehetséges.

Témák

Január 25. Érthetetlen vagy zavaró viselkedés - a gyermek igényeinek dekódolása
Olyan szülők számára ideális a részvétel, akik kíváncsiak rá, hogy mi állhat gyermekük érthetetlen vagy zavaró viselkedésének hátterében és szeretnének új technikákat elsajátítani a problémát jelentő viselkedés kezelése érdekében.

Február 22. Érzelemszabályozás, stresszkezelés szülőknek

Ezúttal a szülőkre fókuszálunk! Mit tegyünk ha provokál a gyermek a viselkedésével? Mit lehet tenni, ha tehetetlenné válunk egy nevelési helyzetben? Sok szülőnek lehet ismerős, hogy gyermekük sokszor a végsőkig feszíti a húrt, és kétségek között vergődünk, hogy mi a helyes szülői válasz. Stresszkezelési technikák és az érzelemszabályozás gyakorlataival foglalkozunk a workshop első felében, majd kommunikációs technikákat próbálunk ki, amik a problémás viselkedés előfordulásakor használhatóak, annak békés rendezése érdekében.

Március 21. Digitális világ, okos kütyük

Gyermekeink egészen kis korukban találkoznak először az okos eszközökkel, tablettel, és az internettel. A technológia egyre inkább részévé válik otthonunknak, és felmerülhet a kérdés: hogyan tudjuk ezt úgy használni, hogy a gyermek javára váljon? Mire ügyeljünk, hogy megőrizzük gyermekünk mentális egészségét? Lehet a telefontól, tablettől függeni? A workshop célja szempontokat nyújtani az érdeklődő szülőknek az okostelefon, tablet, internet használatát illetően. Olyan szülőket várunk a workshopra, akik motiváltak arra, hogy közösen gondolkodjanak szakértőinkkel a témában.

 

Április 25. Az önállóság alapjai és az önbizalom megedzése

Mire figyeljünk oda, hogy gyermekünk önállóságát támogassuk? Hogyan tudjuk motiválni őt azokban a feladatokban, amikre már képes, de nem szívesen csinál meg (pl. leckeírás, táska bepakolása, rendrakás)? A lustaságra, motiválatlanságra van ellenszer? Pozitív fegyelmezésről, a dicséret szavairól, a gyermek motiválásáról lesz szó, amelynek során kitérünk az önbizalom erősítésének gyakorlataira. Várjuk azokat a szülőket, akik kíváncsiak a gyermekük önállóságának támogatását célzó technikák megismerésére és a közös gondolkodásra!

 

Május 23. Osztozni öröm! Vagy mégsem? A csapatmunkára nevelés fortélyai

Testvérféltékenység, játszótéri rivalizálás, kihívások a barátkozás során. Hogyan segítsünk a gyermekeknek, hogy jó csapatjátékosok legyenek? Hogyan segítsük a testvéreket kibékülni vitatkozás során? Meddig egészséges az önzés? A résztvevők szempontokat kapnak a kérdések megválaszolásához és egy hatékony technikát is elsajátíthatnak, ami a mindennapok során megkönnyíti a viták rendezését.

 

­*A programváltozás jogát fenntartjuk!

bottom of page